Ethereum CEE Accelerator Nika

Za posebno skupino najemnikov ponujamo Ethereum CEE Accelerator Nika. Podjetniški pospeševalnik je okolje (prostor, sodelovanje z izmenjavo informacij in podpora za razvoj aplikacij za uporabo tehnologije pametnih pogodb in plačil) namenjen skupinam – podjetnikom inovatorjem iz celotne srednje in vzhodne Evrope, ki želijo sodelovati pri tej revolucionarni novosti, ki se v prihodnje lahko uveljavi na različnih področjih delovanja družbe.

Naš paket storitev za podjetja v pospeševalniku vsebuje naslednje:

1.  Pomoč pri Poslovnem načrtu
2.  Nabor vprašanj, ki jih na predstavitvi zastavljajo naložbeniki
3.  Žetoni
3.1.  Makroekonomska pomoč - razumevanje denarja in operacij
3.2.  Financiranje podjetja z žetoni - različnost od klasičnih startupov - bilančne rešitve
3.3.  Prenos izkušenj s finančnih trgov
3.3.1.  GEPArd algoritmi za trgovanje s finančnimi instrumenti
4.  Najem poslovnih prostorov
5.  Pomoč pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji
6.  Pomoč pri organizaciji podjetja
7.  Računovodstvo
8.  Pomoč pri razvoju: organizaciji in standardizaciji programiranja (revidiranje aplikacije)
9.  Pomoč pri digitalnem marketingu
10.  Sodelovanje z drugimi ekipami v pospeševalniku
11.  Sodelovanje in povezovanje z drugimi podjetji (svetovalci), ki lahko izvedejo pravno svetovanje, imajo lastne ICO izkušnje, dajo pospešek financiranju ...

 

Za širšo javnost povejmo še, kaj je Ethereum.

Ethereum je novejša in izboljšana kripto valuta, ki bi ji lahko rekli Bitcoin 2.0. Od Bitcoina se pomembno razlikuje, ker združuje plačila in zapis pogodbenih določil, ki jih lahko zapišete v notranjem programskem jeziku, zato to ni le valuta, ampak je veliko več.

V nekaj pogledih je Ethereum podoben Bitcoin, lahko ga rudarite, deluje kot blockchain tehnologija, z njegovo valuto Ether (ETH) se da trgovati na borzi.

Druge lastnosti, ki pa pomenijo nekaj novega pa so: da je to platforma za razvoj namenskih programov (aplikacij). Na ta način se ustvarja porazdeljen finančni ekosistem.

Ethereum je bil pod vodstvom Vitalika Buterina zasnovan leta 2013, da bi kripto valute dosegle višji nivo. S to tehnologijo so se želele preseči težave, ki so bile spoznane pri Bitcoinu, kot so dolgo časa za potrditev in centralizacija rudarstva preko bazenov. Ethereum ima časovni blok, nastavljen na 14 do 15 sekund v primerjavi z Bitcoin 10 minut. To omogoča hitrejše čase transakcij. Ethereum to stori s pomočjo protokola Ghost.

Ethereum je pridobil vire za delovanje (približno $ 25 milijonov v iz svojega crowdsale leta 2014, kaj je crowdsale )  . S temi sredstvi je začel razvijati svoj blockchain in interni programski jezik, ki omogoča razvoj različnih kompleksnih aplikacij oziroma instrumentov in razvoj avtonomnih decentraliziranih organizacij.

Ethereum je šel skozi živahno fazo testiranja, imenovano Olympic. Različica, ki deluje od 30. julija 2015, je razveljavila vse transakcije iz časa testiranja imenovanega Olympic.

Prihodnje različice Hemestead, Metropolis in Serenity - naj bi postopoma naredile Ethereum bolj prijazen za navadnega državljana (v tem trenutku njegova vsebina zelo tehnična - programerska).

Spremljate nas lahko tudi na facebooku
 

Naložbe

Kratkoročne